Prírodné "antibiotikum"
Ponúkam vám takzvané prírodné antibiotikum, hoci to pod skutočné antibiotiká nepatrí. Mám s ním výborné skúsenosti ja a aj moja rodina prípadne známi, ktorým som ho odporučila. Ku mne sa dostal tiež cestou osobných skúseností istého veľmi múdreho pána Olega a za to mu odo mňa patrí neskutočná vďaka.
Tento recept je môj osobný, prispôsobený tomu, ako sme s tým experimentovali v malej miere. Na internete k danej téme nájdete aj iné recepty a je na vás, ktorému dáte prednosť. Do tohto článku dávam niečo s čím mám osobnú skúsenosť. Vďaka tomuto prípravku som nemala chrípku, nádchu a keď začínam kašlať, veľmi rýchlo sa mi uľaví. V prípade prepuknutia choroby pri užívaní choroba v priebehu dvoch - troch dní ustupuje. Osobne som ešte neochorela, ochorela moja mama ale bez akýchkoľvek liekov sa vyliečila naozaj v priebehu dvoch dní. V čase chrípkovej epidémie ho užívame preventívne, inak ho brať nie je nutné. Každý sme ale originál, reagovať môžeme rôzne.
Čo k tomu potrebujete:
Dávka cca na dve 7 dcl fľaše od zaváraných uhoriek
4 stredne veľké cibule
3 celé hlavičky cesnaku
1 veľký chren - cca 20 cm
Zázvor - cca 10 cm
4 čili papričky - rozdrvené (najlepšie sú čerstvé - ako náhrada aj sušené)
Celé vrecúško kurkumy (môže aj trocha menej)
Jablčný ocot
Cibuľu, cesnak, chren a zázvor rozmixujeme (posekáme na veľmi drobné kúsky najlepšie mixérom). Primiešame do toho posekané čili papričky a kurkumu. Nadávkujeme do fľaše asi tak do 2/3. Zalejeme jablčným octom doplna. Fľašu uzavrieme, premiešame a necháme na tmavom suchom mieste dva týždne. Ideálne každý jeden deň uzavreté pretrepať.
O dva týždne precedíme cez gázu a čo najviac sa snažíme vytlačiť šťavu a docieliť "suchosť" drte. Používame pritom rukavice, úplne postačia tie z potravín na pečivo. Je to kvôli kurkume, ktorá silno farbí.
Precedené tonikum zlejeme do fľaše a užívame podľa potreby. Pred užitím pretrepať. Lepšie je to brať po jedle nejakých 5-10 minút.
Na prevenciu a občasné použitie stačí 1x denne kávová lyžička. V prípade začínajúcich príznakov stačí polievková lyžica 1 - 2 krát denne. Ak už choroba prepukla tak užívajte 3 - 4x denne polievkovú lyžicu. Aj tu platí zásada - všetkého s mierou. Nepreháňajte to, neodporúča sa viac ako tie štyri, maximálne 5 polievkových lyžíc (osobne sme dávkovali len 3 - 4 PL). Ide o zmes surovín, ktoré v sebe skrývajú prírodnú silu.
S láskou a svetlom pripravila Pavlína